Hertenbiefstuk


Vanaf:

✓ Fase 2

Ingrediënten:

✓ 200 gram hertenbiefstuk 1 inch dik

✓ 3 el olijfolie

✓ 1 el verse citroensap

✓ 1 el (zoute) sojasaus Kikkoman

✓ 2 teentjes fijngehakte knoflook

✓ Snufje peper

✓ klein kopje groentebouillon

Bereidingswijze:

✓ Maak van alle ingrediënten een marinade.

✓ Plaats het hertenvlees in een grote zak met sluiting.

✓ Giet de marinade over de biefstuk en sluit de zak.

✓ Leg op een bord zodat deze plat ligt en plaats minimaal 5 uur in de koelkast. Draai regelmatig om zodat de marinade overal terechtkomt.

✓ Laat de steak 1 uur op kamertemperatuur komen.

✓ Verwarm de grill tot 500 graden.

✓ Dep de biefstuk droog en wrijf hierna beiden kanten van de biefstuk in met olijfolie.

✓ Leg de steak 2 minuten op de grill. Vervolgens pak je de biefstuk met een tang en beweeg je de biefstuk 90 graden over de grill. Opnieuw 2 minuten grillen op dezelfde kant.

✓ Draai de biefstuk om en grill tot medium met dezelfde methode als de andere kant.

✓ Leg de biefstuk op een schaal en laat het 5 minuten rusten.

✓ Lekker met gebakken champignons!

 

Eet smakelijk!

 

Delen:
Scroll To Top
+31 (0)88 800 1360Mail onsMijnProdimed