Bloemkool pizza


Vanaf:

✓ Fase 2

Ingrediënten:

✓ 1 grote bloemkool

✓ 1 ei

✓ Snufje zout

✓ Verse peper

✓ Rozemarijn, tijm, oregano, basilicum (allemaal gedroogd)

✓ Keukenmachine of blender

✓ 1 gele paprika

✓ 1 rode paprika

✓ Passata di pomodoro

✓ 1 pakje gekookte hamreepjes

Bereidingswijze:

✓ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✓ Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn in de keukenmachine tot fijne kruimels. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 25 minuten in de oven. Roer af en toe door met een vork.

✓ Snijd ondertussen de paprika in blokjes/reepjes en de champignons in plakjes.

✓ Haal de bloemkoolkruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen. Vervolgens doet u de kruimels in een schone theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.

✓ Meng de bloemkoolkruimels in een kom met het ei, de verschillende kruiden, een snuf peper en zout en meng dit goed door elkaar.

✓ Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat met een spatel en maak de bodem niet te dik. Druk het goed aan en plaats dit weer in de oven voor 25 minuten. De bodem moet al een beetje hard en lichtbruin worden.

✓ Haal de bodem uit de oven en beleg met een klein beetje passata di pomodoro, de groenten en de hamreepjes. De randjes zou u eventueel kunnen bestrijken met een klein beetje olie. Bak dit nog 20 minuten in de oven en eet smakelijk!

 

Eet smakelijk!

 

Delen:
Scroll To Top
+31 (0)88 800 1360Mail onsMijnProdimed